Az első Csillag-díjasok...
2012-06-19
Megtartotta a 2011/2012-es évad záróeseményét a Budapesti Operettszínház, amelyen a következő évad bemutatóinak beharangozói mellett első ízben kiosztottuk a Csillag díjakat, amelyek az Operettszínház és a Blikk közönségdíjai.

A KOGART-házban tartotta évadzáró sajtóeseményét a Budapesti Operettszínház. A rendezvényen Kerényi Miklós Gábor - KEROź, a színház főigazgatója beszélt a következő szezon bemutatóiról.

Peller Anna és Szendy Szilvi már várja a Csillagok évét
(Fotók: Éder Vera)
- Az Operettszínház következő évada a Csillagok éve elnevezést kapta, hiszen a premierek szerzői, a művek értéke és a társulat művészei egyaránt rászolgáltak a csillag minősítésre. Bármelyik szerepkört vizsgáljuk, a primadonnáét, a bonvivánét, a szubrettét, mindegyikben két-három, sőt négy fiatal tehetségre oszthatunk egy-egy feladatot, így lesz ez az évad első premierjén is - mondta az Operettszínház igazgatója, Kerényi Miklós Gábor.

Kocsis Dénes-Kerényi Miklós Máté-Brasch Bence
Az elmondottak szerint több nagyszabású premierre készül a színház, októberben visszatér Kálmán Imre talán legtöbbet játszott operettje, a Marica grófnő. Novemberben Puccini Bohéméletének modern, rockos feldolgozása, a Bohém Casting lesz megtekinthető a Thália Színházban, amely a Miskolci Nemzetközi Operafesztiválon nagy sikert aratott. Decemberben újra a Budapesti Operettszínházban lesz látható az Elisabeth, Lévay Szilveszter egyik csodálatos műve, amelyben Szabó P. Szilveszter mellett Dolhai Attila Rudolf trónörökös után most szintén Halálként lép színpadra.

A Ghost egyik slágergyanús dala Vágó Bernadettől és Dolhai Attilától
Januárban jön Ábrahám Pál revüoperettje, a Viktória, Béres Attila rendezésében. Sztárjaink mellett ebben látható lesz Huszti Péter és Frankó Tünde is. Március végén Tamási Áron Ördögölő Józsiás című felnőtteknek és gyerekeknek szóló mesejátéka kerül bemutatásra, Somogyi Szilárd rendezésében. Az évad utolsó premierjére május végén kerül sor, ekkor tűzzük műsorra ugyanis a Ghost című híres film musical-változatát.

Részlet a Marica grófnőből: Vadász Dániel-Dancs Annamari-Kerényi Miklós Máté-Bordás Barbara
A beharangozott produkciók illusztrálásaként sztárjaink előadták a Bohém Casting, a Viktória, a Ghost és a Marica grófnő legismertebb melódiáit.

A díjazottak
Ezt követően Kerényi Miklós Gábor - KEROź és Tóth Béla Endre, a Blikk főszerkesztő-helyettese átadták a Csillag díjakat. A Blikk-olvasók szavazati szerint a 2011/2012-es évadbeli teljesítményük alapján elismerésben részesült:
- Bordás Barbara (Az Évad operett színésznője),
- Peller Károly (Az Évad Operett színésze),
- Vágó Zsuzsi (Az Évad musical színésznője),
- Feke Pál (Az Évad musical színésze),
- Dancs Annamari (Az Évad felfedezettje),
- Dolhai Attila (Évad-díj).

MÉG TÖBB FOTÓ AZ ESEMÉNYRŐL A GALÉRIÁBAN!rendezvenyhelyszinek.hu
A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam,
irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)
© 2008-2013, Minden jog fenntartva - Budapesti Operettszínház