Feke Pál is segített "fiai" kiválasztásában
2012-01-30
Többfordulós szereplőválogatást követően született meg a döntés, hogy kik játsszák március végétől Szörényi Levente és Bródy János rockoperájában Vászoly fiait.

A Veled, Uram! rendezője, Somogyi Szilárd nagy örömmel tapasztalta, hogy felkészülten érkeztek a fiatal pályázók a válogatásra.

Feke Pál és új fiai - 1
"Mintegy 50 fiú jelentkezett, akiknek az első körben helyzetgyakorlatokat kellett megoldaniuk, az utolsó körre pedig a rockoperában elhangzó dalukat kellett megtanulniuk. Összteljesítményük alapján végül nyolc fiút választottunk ki Vászoly gyerekeinek szerepére. Andrást, Bélát és Leventét váltott szereposztásban alakítják majd a fiatalok a Thália Színházban, a próbákat most kezdik az Operettszínházban" - meséli a rendező.

A meghallgatáson Somogyi Szilárd és Bori Tamás játékmester foglalkozott a jelentkezőkkel. Az értékelés után eldőlt, hogy a három fiúgyermek szerepében Monoki Marcell, Monoki Milán, Torvund Alexander, Venczli Alex, Csősz Bálint, Bárány Richárd, Kovács Attila és Szente Szabolcs lesz látható a március 30-31-i bemutatókon és az ezt követő előadásokon.

Feke Pál és új fiai - 2
A válogatáson részt vett a Szörényi-Bródy-darab egyik főszereplője, Feke Pál is, hiszen az ő "fiait" hallgatták meg.

"Különleges érzés volt, mivel 2005-ben, az Árpád népe című produkcióban a felnőtt Leventét játszottam, most pedig az édesapját fogom alakítani. Egyébként is szeretem a gyerekeket, úgyhogy örömmel vettem részt a meghallgatáson, Somogyi Szilárd meghívására. Azt láttam a fiatalokon, hogy egytől egyig szerettek volna bekerülni az előadásba. Hiszek benne, hogy nagyon jó produkciót láthatnak majd a nézők. Nagy kihívás, hogy az István, a király folytatását most igazi színházi körülmények között, élőzenekarral mutathatjuk be. Szerintem a Veled, Uram! új verziója jó lehetőséget ad, hogy a fiatalokkal megismertessük ezt a korszakot" - mondja Feke Pál.rendezvenyhelyszinek.hu
A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam,
irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)
© 2008-2013, Minden jog fenntartva - Budapesti Operettszínház