Kedvencem - Feke Pál
2011-10-17
A musicalirodalom legnagyobb szerepeit tudhatja már maga mögött, jelenleg többek között Jézus és Jean Valjean szerepében is látható Feke Pál, augusztus óta pedig Johnt játssza a Budapesti Operettszínház gigaprodukciójában, a Miss Saigonban. Junior Prima és Artisjus-díjas előadó.
Feke Pálhoz fiatalabb korában is közel állt a zene. "Gyerekként is már nagy rajongó voltam, gyakran álltam a művészbejárónál Sasvári Sándorra és Makrai Pálra várva. Számomra a nagy áttörést A Társulat című televíziós műsor és az István, a király hozta, ennek köszönhetem, hogy az egész országnak megmutathattam magam. Innen hosszú út vezetett odáig, hogy ma az Operettszínházban játszhatok, de hiszek abban, hogy most jött el az ideje annak, hogy KERO®-val együtt dolgozzunk, mely nagy örömmel és büszkeséggel tölt el, valamint hatalmas megtiszteltetésnek érzem. Rengeteget tanultam a Saigon próbafolyamata alatt. A Tanár úr már a délelőtti próbán is 150 %-os energiával érkezik meg a színházba, és ezt tőlünk is elvárja. Igazán professzionális körülmények között dolgoztunk."

Feke Pál John karakterével debütált az Operettszínházban. "Rendkívül mély érzésű szerep az enyém, a Miss Saigon egy nagyon emberi történet, melyben John ugyan nem főszereplő, de sok fontos pillanatban jelen van. Színházi nyelven övé a rezonőr szerepkör. A Bui Doi című dalhoz különleges kötődésem van, hiszen ez volt az első szám, amit közönségnek énekeltem, mégpedig iskolás koromban. Mivel akkor zenei alapjaim még nem voltak, magnóra énekeltem, Sasvári Sándor hangjára".

A budapesti bemutató előtt már Sopronban is három alkalommal láthatták a nézők a Miss Saigont, mely a nyár sikerprodukciója volt. "Nagyon jó csapat jött össze a remek hangulatú próbafolyamat alatt, remélem, ezzel a közös munkával egy hosszú távú kapcsolat kezdődött az Operettszínházzal, melynek következő állomása a Veled, Uram! premierje lesz márciusban. Legnagyobb örömömre tisztelettel, szeretettel fogadott ez az összeszokott gárda, befogadtak, mint ahogy én is vártam már, hogy együtt dolgozzunk. A soproni változat valóban gigaprodukciónak is nevezhető, amely köszönhető a fantasztikus díszletnek és látványnak. Izgalmas volt, és azt hiszem, a várt eredményt hozta. Az előadások végén állva tapsoltak a nézők, nem is kell ennél több. A próbák mellett kikapcsolódásra is jutott idő, elmentünk például bobozni. Azt pedig, hogy a társaság milyen jól összekovácsolódott, mi sem bizonyítja jobban, minthogy itthon tartottunk egy kis összejövetelt Sopron jegyében. Nagy űr keletkezett bennünk, amikor haza kellett jönni."

Elfoglaltságai mellett Feke Pál ügyel arra, hogy pihenésre, kikapcsolódásra is jusson ideje. Két éve kezdett golfozni és versenyekre is jár. "Szinte minden szabadidőmet ezzel töltöm, hiszen ebben a felfokozott tempóban, amiben élek, szükségem van valamire, ami nekem meditációnak is mondható."

Kevesen tudják a színészről, hogy kertes házban lakik és egy labrador kuyjája is van."Nagyon szeretek otthon kertészkedni. Több mint három éve lakom itt, számos szempont játszott szerepet a kiválasztásnál, fontosnak tartottam a víz közelségét, mivel Duna-parti gyerek vagyok, illetve szem előtt tartottam, hogy amikor előadás után beülök a kocsiba, amíg hazaérek, pont elteljen annyi idő, hogy kikapcsoljak, mert nem szeretem a magánéletet és a munkát vegyíteni. A végletek embere vagyok, igénylem és szeretem a pörgést, otthon pedig grillezni, bográcsozni szoktam és nagy borrajongó lévén, szívesen kinyitok egy üveggel este a teraszon."


rendezvenyhelyszinek.hu
A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam,
irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)
© 2008-2013, Minden jog fenntartva - Budapesti Operettszínház