Előjáték a Miss Saigonhoz
2011-03-06
Leonard Bernstein kultikus műve, a West Side Story mellett egy meglepetés musicalgálával örvendeztette meg a soproni MKB Musical Aréna közönségét a Budapesti Operettszínház - felkonferálandó a nyári szabadtéri megaprodukciót, a Miss Saigont.

A ma már kultmusicalnek számító, elnyűhetetlen színpadi produkciót, a West Side Storyt Leonard Bernstein, Arthur Laurents és Stephen Sondheim zseniális szerzőhármasának köszönheti a világ színházrajongó közönsége. A 2011-es Soproni Tavaszi Napokat a Budapesti Operettszínház a Budapesti Tavaszi Fesztivál produkciója alapján készült szcenírozott előadása nyitotta az MKB Musical Arénában március 5-én. A produkció különlegessége volt, hogy a főszerepben két eltérő zenei stílus sztárjait láthatták a nézők: a világsztár szopránénekesnőt, Miklósa Erikát Mariaként és az egyik legismertebb musical-énekest, Dolhai Attilát pedig Tonyként.

Dolhai Attila és Miklósa Erika
Mellettük a Nagymező utcai teátrum több ismert művésze színpadra lépett még: Anitaként Janza Kata, Riffként Kerényi Miklós Máté, Bernardóként Petridisz Hrisztosz volt látható, a narrátor pedig Szabó P. Szilveszter volt, de György-Rózsa Sándor, Karányi Péter, Pirgel Dávid, Sánta László, Szabó Dávid, Baranyai Annamária, Bódi Barbara, Nagy Bea és Réder Nóra is közreműködött - a Budapesti Operettszínház Zenekara, valamint Mármarosi Tünde és Zsíros Gábor (tánc) mellett. Vezényelt: Makláry László.

Bernstein művének örökérvényűségét KERO® drámai rendezése és Tihanyi Ákos látványos koreográfiája támasztotta alá. Az Izzó Vízió csapata pedig egyedi vetítéssel, különböző látványelemekkel színesítette az előadást, melyre a nézőtér teljesen megtelt, több mint 1500-an ültek a sportcsarnokban.

Tánciskola
A március 5-i estén a soproni MKB Musical Aréna közönségére egy meglepetés is várt. Felkonferálandó a nyári szuperprodukciót, a Miss Saigont, a West Side Storyban fellépő művészek, valamint vendégként Feke Pál és Vágó Zsuzsi részleteket adtak elő természetesen Schönberg világhírű musicaljéből, valamint a Rómeó és Júliából, az Elisabeth-ből, a Hairből, a Rebeccából, a Mozart!-ból és a Nyomorultakból.

Középen Anitaként Janza Kata
Itt debütált a Miss Saigon látványos reklámspotja, melynek levetítése után színpadra lépett Kerényi Miklós Gábor - KERO®, a Budapesti Operettszínház főigazgatója, s a nyári produkció rendezője, valamint Török Zoltán, az MKB Musical Aréna vezetője. Együtt beszéltek a helyszínről, a sportcsarnok szomszédságában lévő stadionról, ahol augusztusra egy különleges formájú, hatalmas színpad épül fel. Ezen játszik majd több száz szereplő - köztük a férfi főszerepekben Dolhai Attila és Feke Pál -, ide száll le a hatalmas helikopter, itt elevenedik meg a tíz legtöbbet játszott musical egyike, a Miss Saigon, melynek 1994-es magyarországi bemutatója óta igazi kultusza alakult ki. Az augusztusi, soproni premier kreatív csapata ugyanaz: a díszleteket most is Kentaur, a jelmezeket pedig Horváth Kata tervezi, a koreográfus Bakó Gábor, a rendező pedig KERO®.

Hair - Kerényi Miklós Mátéval
A két férfi főszereplő személye tehát már adott, a többi művészt nyílt meghallgatáson választották ki - a végleges szereposztás hamarosan meghirdetésre kerül. A koprodukciós partnerek soproni és Sopron környéki táncosokra, tánccsoportokra is számítanak statisztaként - a válogatásról a www.mkbarenasopron.hu weboldalon lehet majd tájékozódni.

Előadásonként 5800 nézőt vár Sopronba a Budapesti Operettszínház és az MKB Musical Aréna a nyár legnagyszabásúbb musicalprodukciójára augusztus 19-20-21-én este.

Az előadásokra jegyek 3990 forintos induló áron válthatók a Budapesti Operettszínházban, az MKB Musical Arénában, valamint az Interticket és a Ticketportal országos hálózatában, illetve interneten a www.misssaigon.jegy.hu és a www.misssaigon.ticketportal.hu weboldalakon.

Miss Saigon reklámspot:rendezvenyhelyszinek.hu
A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam,
irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)
© 2008-2013, Minden jog fenntartva - Budapesti Operettszínház