Gulyás Balázs
Adatlap
Születési hely: Debrecen
Születésnap: október 19.
Névnap: február 3.
Foglalkozás: végzős egyetemi hallgató
Tanulmányai: Színház- és Filmművészeti Egyetem
Első szerepe a Budapesti Operettszínházban: Sater-Sheik: Tavaszébredés - Hanschen
Honlap: link

Pályája Debrecenben kezdődött. A Simonffy Emil Zeneiskolában nyolc évig szolfézst tanult, hangszere pedig a trombita volt. Emellett zongorából és zeneszerzés-elméletből különórákat vett.

Az Ady Endre Gimnázium dráma tagozatán az intenzív, félévi vizsgákon alapuló képzésnek köszönhetően, és az iskola saját színi előadásain (Adyák Színpad) szerezte meg azt a rutint, ami a későbbi sikeres egyetemi felvételihez segítette. Szabadidejét több zenekar és a Debreceni Ifjúsági Énekegyüttes között osztotta meg.

Cserediákként egy évig az Egyesült Államokban tanult, érettségi előtt angolból és németből is nyelvvizsgát tett, angolul máig kiválóan, akcentus nélkül beszél.

A Színház- és Filmművészeti Egyetemre első próbálkozásra felvételt nyert, ahol 2009-ben diplomázik operett-musical szakon. Az egyetemen szerencséje volt olyan tanároktól tanulni, mint Kerényi Imre, Huszti Péter, Avar István, Marton László vagy Ladányi Andrea. Hangképző tanára és stílusmentora Bagó Gizella, ám nagy hatást tett rá Selmeczi György és Kocsák Tibor is.

Utolsó éves gyakorlatát a budapesti József Attila Színházban tölti; a Tavaszébredés a prózai darabok mellett boldog változatosságot hozott az életébe, hiszen imád énekelni és táncolni.

Szabadidejében zenét szerez, zenekarban énekel vagy dalszövegeket fordít.

rendezvenyhelyszinek.hu
A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam,
irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)
© 2008-2013, Minden jog fenntartva - Budapesti Operettszínház