Átadták a Kálmán Imre Emlékplaketteket

Kálmán Imre szülővárosa, Siófok önkormányzata 1998 óta, a Pünkösdi Szezonnyitó keretében adja át a világhírű zeneszerzőről elnevezett emlékplakettet olyan színészeknek, előadóművészeknek, rendezőknek, szerkesztőknek, színháztörténészeknek, akik az operett világában, többéves kitartó és sikeres munkájukkal olyan értéket és hagyományt teremtettek, mellyel az operett műfaját és egyben a híres komponistát is méltán halhatatlanná teszik.

Lőrinczy György főigazgató a díjakkal és Honthy Hanna szobra a Budapesti Operettszínházban
(Fotók: Nász Nikolett)


Idén a posztumusz díjazott Honthy Hanna mellett az elismerést a Budapesti Operettszínház társulatának évtizedek óta meghatározó tagja, Lehoczky Zsuzsa kapta, aki megszámlálhatatlanul sok emlékezetes szerepben aratott hatalmas sikert.
 
Lehoczky Zsuzsa
 
A művésznő személyesen ugyan nem tudott jelen lenni a díjátadón - ezért a nevében Lőrinczy György, a Budapesti Operettszínház főigazgatója vette át a díjat -, de telefonon bejelentkezve üdvözölte a jelen lévőket és mondott köszönetet Siófok városának. A tavalyi díjazott Peller Károly pedig Szendy Szilvivel közösen, egy rövid műsorral emelte az ünnepi esemény fényét.
 
Szendy Szilvi és Peller Károly
 
Szívből gratulálunk Lehoczky Zsuzsának!
A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam, irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)

X